Nanoprom

Katalog proizvoda: (PDF)

NANOPROM se bavi proizvodnjom i inženjeringom, te prodajom i primjenom novih proizvoda, sistema i uređaja posredstvom svojih lokalnih zastupnika. Mi smo mlada i stabilna tvrtka sa značajnom mrežom kontakata i partnerstva, koji su rezultat našeg kontinuiranog istraživanja i osiguravanja kvalitete proizvoda. Surađujemo sa privatnim laboratorijima. Prve korake u nanotehnologiji, tvrtka Nanoprom, ostvarila je 1997. godine prodajom proizvoda za industrijsko tržište. U uskoj suradnji sa multinacionalnim kompanijama širom svijeta, godine 2006., Nanoprom odlučuje stvoriti čvrstu organizaciju koja obuhvaća različite sektore. Spomenutom organizacijom poslovanja, omogućeno nam je predstavljanje inovativnih i jedinstvenih rješenja na području zaštite površina. Proizvodi su razvijeni na bazi suvremenih nanotehnoloških supstanci s ciljem rješavanja velikog broja problema koje bi s uobičajenim tretmanima bilo teško ili čak nemoguće ukloniti.

NANOTEHNOLOGIJA – mala tehnologija za veliku budućnost Rijetko je jedna tehnologija privukla toliku pažnju unutar samo par godina, kao što je to nanotehnologija. To je puno više od mode, to je tehnologija koja će obilježiti 21. stoljeće.

Što je u njoj tako privlačno?
Gotovo sve stvari koje nas okružuju su velike toliko da ih možemo vidjeti svojim vlastitim očima. Govorimo o metrima, centimetrima i milimetrima (makro svijet). Kada su u pitanju manje stvari, teže je shvatiti o čemu se radi.

Što je to nanotehnologija?
Prefiks "nano", u riječi nanotehnologija, dolazi od grčke riječi "nanos", koja znači patuljak, patuljast, veoma malen. Kada se govori o nanotehnologiji, govori se o veličinama koje su deset tisuća puta manje od jednog milimetra. Smanjivanjem na nano dimenzije, poznati materijali dobivaju potpuno nove karakteristike. Napredne tvrtke primjenjuju ova znanja u svrhu izrade optimalnih proizvoda i tehnika.

Nanotehnologija je nova?
Ne, svaka ljudska stanica sastoji se od nano čestica. Nanotehnologija primjenjivala se nesvjesno već u srednjem vijeku. Čestice istog materijala imaju potpuno drugačije karakteristike kada su u makro svijetu ili nano svijetu. U nano svijetu zlato mijenja svoju boju, gubi svoje svojstvo metala i postaje crveno. Na isti način, prozori crkve postaju crvene boje poput rubina, unatoč tome što su u staklo rastopljene čestice zlata.

Zbog čega je zanimljiva za vaše plovilo?
Određujući čimbenik novih karakteristika leži u odnosu promjera    čestica i njihove površine. Na primjer, ako kocku režemo na sve manje kocke, površina manjih kocaka biti će puno veća od površine velike kocke. Puno kemijskih reakcija događa se na površini takozvanih
katalizatora (akceleratori kemijske reakcije). Ako se povećaju površine tih katalizatora, povećava se njihova aktivnost. Kod sportskih obloga, na primjer, moguće je značajno povećati učinke kao što su nepropusnost, protočnost itd. Nanotehnologija je puno naprednija u
odnosu na tradicionalne tehnologije. Zahvaljujući načelu inteligentne samoorganizacije, moguće je ciljano proizvesti optimalnu oblogu za odgovarajuću primjenu na podlozi.

U nanu je sve ili?
Nano svijet ima neograničene mogućnosti. Sa druge strane je i izlika za razmetljivost i obećanja koja je nemoguće održati. Neki proizvođači koriste nesigurnost i manjak informacija te stavljaju na tržište proizvode koji nisu pouzdani, nisu ispitani i nisu funkcionalni.
Marka NANOPROM je sinonim za visoku tehnologiju, pouzdanost i povjerenje stečeno godinama rada na polju premaza i obloga u raznolikim industrijskim primjenama. NANOPROM razvija svoje proizvode u dugoročnoj suradnji s renomiranim partnerima. Nanotehnologija je samo jedna tehnologija među mnogima koje se primjenjuju ondje gdje su prednosti stvarne.

Za više informacija posjetite www.nanoprom.it.
 

Copyright ©2013. Navala d.o.o.